Τα χάνει και ο Φέντερερ
18.10.10
Image Ο Ρότζερ Φέντερερ γνώρισε την Κυριακή (17/10) στην Σανγκάη την 8η ήττα του από τον Άντι Μάρει σε συνολικά 13 αναμετρήσεις ανάμεσα στους δύο αντιπάλους (8-5).

Ο 23χρονος Βρετανός, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε παίζοντας με την ίδια ένταση και ποιότητα που έδειξε όλη τη βδομάδα του τουρνουά.

Αυτό όμως που ίσως θα θυμόμαστε περισσότερο... από την συγκεκριμένη αναμέτρηση, θα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο συνήθως very cool Mr. Φέντερερ έχασε την ψυχραιμία του κατά τη διαρκεία του τέταρτου γκέιμ στο 2ο σετ, όταν ένα φαινομενικά εύκολο καρφί του έσκασε πολύ κοντά στην βασική γραμμή του Μάρει.

Η αρχική απόφαση οτι η μπάλα ήταν έξω γρήγορα ανατράπηκε και οι δύο παίκτες αναγκάστηκαν όπως προβλέπουν οι κανονισμοί να επαναλάβουν τον πόντο. Ο Φέντερερ δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος και το έδειξε! Στον επόμενο πόντο, προφανώς ακόμα επηρεασμένος από την προηγούμενη φάση, έστειλε ενα εύκολο forehand έξω και έτσι ο Μαρει έφτασε στο break και στο 3-1 games.

Από το σημείο αυτό του αγώνα και έπειτα και παρά την φανερή υποστήριξη του κοινού ο Φέντερερ, ψυχολογικά τουλάχιστον, ίσως ήταν ήδη στο αεροπλάνο της επιστροφής. Συνέχισε να προσπαθεί αλλά βρήκε τον Σκωτσέζο σε πολύ καλή μέρα.

Πιο πριν, το 7ο γκειμ του 1ου σετ ίσως ήταν εξίσου καθοριστικό στην εξέλιξη του ματς. Ο Φέντερερ το κέρδισε αλλά χρειάστηκε 16 (!) σερβίς. Το επόμενο γκειμ το κέρδισε εύκολα ο Μάρει σερβίροντας παράλληλα δύο άσους και στο αμέσως επόμενο γκειμ ο Μάρει έκανε break για να πάρει το σετ. 

Το σερβίς του Μάρει έδειξε κάποια σημεία αδυναμίας στο 1ο και 3ο γκειμ του 2ου σετ αλλά ο Φέντερερ δεν τα εκμεταλεύτηκε. Ο Μάρει κατάφερε να σώσει και τα 6 (!) break points του αγώνα και συνολικά 16 από τα 18 σε όλο το τουρνουά!

Το τελικό σκορ 6-3, 6-2 σε 1 ώρα και 25 λεπτά επιβεβαιώνει την κυριαρχία του Μάρει τη βδομάδα που μας πέρασε.

Well done Andy!

Χρήστος Καραγεωργιάδης

Ο Χρήστος Καραγεωργιάδης είναι προπονητής tennis με πιστοποίηση από το LTA UK, PTR UK και RPT Europe. Γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1991 επέστρεψε στο Λονδίνο για σπουδές όπου διέμεινε μέχρι το 2008. Από τότε ζει και εργάζεται στην Κεφαλονιά. Email: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Editorial

    Το καλύτερο για το τένις...
    Η νίκη του Ράφαελ Ναδάλ επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, άσχετα αν αυτή ήρθε στον τελικό ενός πολύ σημαντικού πλην αμφιλεγόμενου τουρνουά όπως είναι αυτό του Μόντε Κάρλο, δεν είναι ευεργετικής σημασίας ..
    Διαβάστε...

RacketSpecialist

    Ψεύτικες ρακέτες vol.2
    Εντυπωσιασμένοι με το ενδιαφέρον και ανταπόκριση που είχε το προηγούμενο άρθρο σχετικά με τις fake ρακέτες, δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα και emails τόσο από "θύματα" όσο και από αναγνώστες ..
    Διαβάστε...

Game BET & match

    Πληρώνει η 8αδα
    Οι Top 3 τενίστες του ATP World Tour μπαίνουν στην Παρασκευή στο Centrale court για τα προημιτελικά του Internazionali BNL dʼItalia. Έξι από τους εφτά πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης και η μεγάλη ..
    Διαβάστε...

Advertorial

    Το τένις στην OTE TV
    Που παίζουν οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ και όλα τα μεγάλα ονόματα του τένις; Μα φυσικά στην ΟΤΕ TV! Απόλαυσε αποκλειστικά  και σε high definition, τα σημαντικότερα τουρνουά από τις μεγαλύτερες ..
    Διαβάστε...