Του 'χει πάρει τον αέρα
15.08.09
Image Όσοι υποστήριζαν ότι η πορεία του Άντι Ρόντικ στο Wimbledon ήταν μια "φωτοβολίδα" και ότι δεν θα έχει συνέχεια, μάλλον θα κατάπιαν τη γλώσσα τους μετά και τη νέα τεράστια νίκη του Αμερικανού. Το Νο5 του κόσμου, νίκησε 2-0 σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς και πήρε το εισιτήριο για τους "4" του Rogers Cup όπου θα συναντήσει τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

Ο Άντι Ρόντικ συνεχίζει την εντυπωσιακή φετινή του χρονιά στο tour της ATP, παίρνοντας την πρόκριση σε ακόμη έναν ημιτελικό ενός μεγάλου τουρνουά. Ο ημιφιναλίστ του Australian Open και φιναλίστ του Wimbledon, πέτυχε την 3η συνεχόμενη και 4η συνολικά νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, στην προημιτελική μάχη των δύο πρώην πρωταθλητών στον Καναδά.

Με όπλο του τη σταθερότητα και την συνέπεια στο παιχνίδι του και όχι το θανατηφόρο σερβίς όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, ο 26χρονος Αμερικανός, κάτοχος του τίτλου το 2003, επιβλήθηκε με 6-4, 7-6(4) του Νόβακ Τζόκοβιτς (νικητή της διοργάνωσης το 2007) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της σπουδαίας διοργάνωσης εκεί όπου το Σάββατο (02:00GR) θα συναντήσει τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, τον οποίον δεν έχει νικήσει ποτέ σε δύο αναμετρήσεις, μέχρι τώρα, με τον Αργεντινό.

"Αισθάνομαι υπέροχα και τις τελευταίες δύο εβδομάδες παίζω πραγματικά καλά" δήλωσε αρχικά ο Ρόντικ, λίγο μετά τη μεγάλη νίκη επί του Τζόκοβιτς και συνέχισε: "Η αλήθεια είναι ότι δεν σερβίρω τόσο καλά όσο θα ήθελα, αλλά αυτό μάλλον καλό είναι. Είμαι βέβαιος ότι το σερβίς μου θα επιστρέψει. Είμαι όμως χαρούμενος με όλα τα υπόλοιπα".

Στο 1ο σετ ο Ρόντικ έκανε το πολυπόθητο break στο 7ο game όπου πήρε προβάδισμα 4-3, και δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω. Κατέκτησε το εναρκτήριο σετ με 6-4 και ενώ στο 2ο επιβεβαίωσε τον ατσάλινο χαρακτήρα του, κατακτώντας το 4ο tie break στο Μόντρεαλ.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη φετινή νίκη του Αμερικανού επί του 22χρονου Σέρβου, μετά τους προημιτελικούς σε Αυστραλία και Indian Wells.

"Είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και κινούμαι καλά. Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να δουλέψω και πρέπει να διορθώσω. Ένιωθα ότι βρίσκομαι κοντά σε όλο το παιχνίδι όμως και πάλι στους σημαντικούς πόντους είχα κάποια άσχημα χτυπήματα και πολλά αβίαστα λάθη", αρκέστηκε να πει από την πλευρά του ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Παρασκευή 14/8: Προημιτελικά Rogers Cup
6-Del Potro (Argentina) beat 2-Nadal (Spain) 7-5 6-1
5-Roddick (U.S.) beat 4-Djokovic (Serbia) 6-4 7-6(4)
7-Tsonga (France) beat 1-Federer (Switzerland) 7-6(5) 1-6 7-6(3)
3-Murray (Britain) beat 8-Davydenko (Russia) 6-2 6-4

ROGERS CUP DRAW
 

ATP Tennis24 TV


Στιγμιότυπα από τον θρίαμβο του Ναδάλ επί του Μπέρντιχ και από την τελετή απονομής στο Wimbledon

Los Angeles '10


losangeles10.jpgFarmers Classic 24/07-01/08
$619.500 | Hard | Los Angeles
Tournament Profile
Draws: Singles | Doubles
Live Scores / Live Streaming
Order of Play: OOP (daily)
Advertisement

Poll

Πιστεύετε ότι ο Πολ Ανακόνε μπορεί να βοηθήσει τον Φέντερερ;
 

Editorial

    ΘΡΥΛΟΣ!!!
    To πόσο αποφασισμένος και διψασμένος για τον τίτλο ήταν ο Ράφαελ Ναδάλ, φάνηκε από την είσοδό του στο κεντρικό court του All England Club. Σαν γνήσιος πολεμιστής, ο σπουδαίος Ισπανός ..
    Διαβάστε...

Tennis notes

    Σχολείο και τένις
    Αποτελεί κοινό μυστικό πως στον βωμό του πρωταθλητισμού πολλά παιδιά θυσιάζουν το σχολείο προκειμένου να βελτιώσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις. Για παράδειγμα, μία απ’ τις κορυφαίες μορφές ..
    Διαβάστε...

Game BET & match

    Ισπανική υπεροχή
    Μια επιλογή από το στρατόπεδο των αντρών για σήμερα. Στο χωμάτινο τουρνουά Mercedes Cup  της Στουτγκάρδης, γίνεται στις 6:50 μ.μ. ο δεύτερος ημιτελικός της ημέρας. ..
    Διαβάστε...

Πρόσωπα

    And the Oscar goes to...
    Ένα από τα πιο συναρπαστικά Grand Slams των τελευταίων χρόνων, το Wimbledon Championships 2010, ολοκληρώθηκε και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς παρακολουθήσαμε σπουδαία και μαραθώνια ματς ..
    Διαβάστε...