|
Όταν έχει κέφια ο Βασιλιάς |
|
30.04.09 |
Ο πραγματικός Βασιλιάς του τένις είναι και άλι εδώ... Ο Ρότζερ Φέντερερ με νέα σπουδαία εμφάνιση στη Ρώμη, επικράτησε εύκολα 2-0 σετ του Στέπανεκ παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Rome Masters και παράλληλα εκδίκηση από τον Τσέχο για την περσινή ήττα του στο ίδιο στάδιο, Nicola Pietrangeli.
Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης του Φέντερερ φάνηκαν στον αγώνα με τον Κάρλοβιτς για το 2ο γύρο του Masters της Ρώμης και όποιος είχε ακόμη αμφιβολίες, ο Ελβετός τις "έσβησε" στην αναμέτρηση με τον Στέπανεκ για τη φάση των "16". Το Νο2 της κατάταξης και δύο φορές φιναλίστ στη Ρώμη (2003, '06), έπαιξε σπουδαίο τένις και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση του 30χρονου Τσέχου τον οποίον νίκησε με 6-4, 6-1 σε μόλις 68 λεπτά κλείνοντας θέση για τους "8" της διοργάνωσης όπου θα συναντήσει τον "σούπερ" Μίσκχα Σβέρεφ ο ο οποίος απέκλεισε με 6-4, 6-1 το Νο8 Ζιλ Σιμόν.
Ο Φέντερερ, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ήταν επιβλητικός και θύμισε τον προ διετίας Ελβετό που μεσουρανούσε στα court, ακόμα και στα χωμάτινα. Χωρίς πολλά αβίαστα λάθη αλλά με ορισμένους θεαματικούς πόντους, ο Φέντερερ ξεσήκωσε το Ιταλικό κοινό το οποίο τον αποθέωσε στο τέλος και εκείνος ανταπέδωσε με χαμόγελο ικανοποίησης για την εμφάνισή του.
Ο Ρότζερ Φέντερερ ξεκίνησε ιδανικά το ματς, κάνοντας break μόλις στο 2ο game του εναρκτήριου σετ (2-0) ενώ θα μπορούσε να είχε τελειώσει πολύ πιο εύκολα το 1ο σετ, αν δεν είχε ένα κακό service game κατά τη διάρκεια του οποίου ο Στέπανεκ "άρπαξε" την ευκαιρία και ισοφάρισε προσωρινά τα breaks (5-4). Ο Ελβετός, όμως, δεν πτοήθηκε και με νέο break έκλεισε το σετ με 6-4 σε 39 λεπτά.
Στο 2ο σετ ο Φέντερερ έκανε πραγματικό περίπατο, βελτιώνοντας λίγο το κακό ποσοστό ευστοχίας στο 1ο σερβίς (το μόνο μελανό σημείο του Ελβετού) και περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τα αβίαστα λάθη του. Με δύο breaks στο 2ο (2-0) και το 4ο game (4-0) του σετ, ο 27χρονος σούπερ σταρ έφτασε εύκολα στη νίκη η οποία σίγουρα θα τονώσει το ηθικό του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
"Φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Μπορούσα να διαβάσω το σερβίς του. Δεν είχα πρόβλημα να επιτεθώ όταν σέρβιρε. Είχα τον έλεγχο από τη βασική γραμμή. Είμαι πολύ χαρούμενος με την εμφάνισή μου απόψε. Ήταν πολύ σημαντικό που δούλεψα σκληρά και επέστρεψα στις καλές εμφανίσεις. Ξέρω ότι είμαι πολύ κοντά στο καλύτερό μου τένις" δήλωσε ο Φέντερερ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.
Εφόσον ο Ελβετός ξεπεράσει το εμπόδιο του Γερμανού qualifier Μίσκχα Σβέρεφ στα προημιτελικά, στους "4" θα συναντήσει είτε τον Νόβακ Τζόκοβιτς είτε τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.
Federer vs Stepanek Highlights
Πέμπτη 30/4: 3ος γύρος Rome Masters
Zverev (Germany) beat 8-Simon (France) 6-4 6-1
2-Federer (Switzerland) beat 16-Stepanek (C.Republic) 6-4 6-1
5-Del Potro (Argentina) beat 10-Wawrinka (Switzerland) 6-2 6-7(5) 6-3
3-Djokovic (Serbia) beat 13-Robredo (Spain) 6-1 6-1
12-Gonzalez (Chile) beat Melzer (Austria) 3-6 6-3 7-5
Monaco (Argentina) beat 15-Cilic (Croatia) 6-4 6-4
ROME MASTERS DRAW
|
|
|
|