Τhe Pistolero
20.01.09
Image Πυροβολώντας ασταμάτητα από τη βασική γραμμή τον Λέιτον Χιούιτ, ο Φερνάντο Γκονζάλες βγήκε νικητής από τη σημαντικότερη αναμέτρηση του 1ου γύρου στο Australian Open και προκρίθηκε στους "64" του πρώτου Grand Slam της σεζόν, ευελπιστώντας να επαναλάβει την πορεία του 2007, όταν είχε φτάσει στον τελικό.

Έναν συναρπαστικό αγώνα χάρισαν στους χιλιάδες θεατές που γέμισαν την Rod Laver Arena, ο αγαπημένος των Αυστραλών, Λέιτον Χιούιτ και ο Χιλιανός, Νο13 του ταμπλό, Φερνάντο Γκονζάλες. Ήταν πραγματικά κρίμα που αυτοί οι δύο σπουδαίοι τενίστες αναγκάστηκαν να αναμετρηθούν μόλις στον 1ο γύρο του θεσμού με τον Λέιτον Χιούιτ, τελικά, να πληρώνει την ατυχία του να πέσει με αντίπαλο τον εξαιρετικό Γκονζάλες.

Ο 28χρονος Χιλιανός ήταν καλύτερος απ'τον αντίπαλό του και με επιθετικές τάσεις καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έφυγε νικητής από το κεντρικό court με 5-7, 6-2, 6-2, 3-6, 6-3 μετά από 3 ώρες συναρπαστικού και θεαματικού τένις. Ο Γκονζάλες, ήταν στιγμές που θύμιζε τον ίδιο παίκτη που το 2007 άφησε άφωνους τους πάντες με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στη Μελβούρνη με αποτέλεσμα να αγωνιστεί στον πρώτο του τελικό Grand Slam (l. Federer). Μάλιστα, η τότε πορεία του περιελάμβανε και πάλι νίκη επί του Χιούιτ, στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Με τρομακτικά groundstrokes και σχετικά σταθερό παιχνίδι από τη βασική γραμμή, ο Φερνάντο Γκονζάλες, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα και τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο πολλές φορές στο παρελθόν. Επίθεση, επίθεση, επίθεση... Με τον Λέιτον Χιούιτ να παίζει περισσότερο αγχωμένος παρά συγκεντρωμένος (47 αβίαστα λάθη και γενικά παθητικό παιχνίδι), ο Χιλιανός είχε όλο το περιθώριο να βγάζει τον έναν winner μετά τον άλλον, τελειώνοντας το ματς με το εκπληκτικό νούμερο των 67 νικηφόρων χτυπημάτων. Όχι πως ο Αυστραλός, πρώην Νο1 του κόσμου και φιναλίστ το 2005, δεν είχε τις δικές του καλές στιγμές, όμως οι αντίστοιχες του Γκονζάλες ήταν περισσότερες και αυτό ήταν το στοιχείο που έγυρε την πλάστιγγα υπέρ του Χιλιανού.

Match Statistics
   Hewitt(AUS) Gonzalez(CHI)
1st Serve % 71 of 134 = 53 % 75 of 132 = 57 %
Aces 9 12
Double Faults 11 4
Unforced Errors 47 58
Winning % on 1st Serve 45 of 71 = 63 % 60 of 75 = 80 %
Winning % on 2nd Serve 33 of 63 = 52 % 29 of 57 = 51 %
Winners (Including Service) 32 67
Receiving Points Won 43 of 132 = 33 % 56 of 134 = 42 %
Break Point Conversions 4 of 11 = 36 % 7 of 14 = 50 %
Net Approaches 24 of 30 = 80 % 22 of 29 = 76 %
Total Points Won 121 145
Serve 193 KMH 203 KMH
Average 1st Serve Speed 172 KMH 179 KMH
Average 2nd Serve Speed 150 KMH 143 KMH
 
Advertisement

ATP Tennis24 TV


Οι καλύτεροι πόντοι της αναμέτρησης Ναδάλ-Γκρανογέρ για τον 3ο γύρο του Rome MAsters

Rome '12


romemasters.jpgItalian Open 13-20/05
€5,166,000 | red clay | Italy
Tournament Profile
Draws : Men's | Women's
Scores/OOP : Live Scores | OOP

TV
:
Live Streaming 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Editorial

    Το καλύτερο για το τένις...
    Η νίκη του Ράφαελ Ναδάλ επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, άσχετα αν αυτή ήρθε στον τελικό ενός πολύ σημαντικού πλην αμφιλεγόμενου τουρνουά όπως είναι αυτό του Μόντε Κάρλο, δεν είναι ευεργετικής σημασίας ..
    Διαβάστε...

RacketSpecialist

    Ψεύτικες ρακέτες vol.2
    Εντυπωσιασμένοι με το ενδιαφέρον και ανταπόκριση που είχε το προηγούμενο άρθρο σχετικά με τις fake ρακέτες, δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα και emails τόσο από "θύματα" όσο και από αναγνώστες ..
    Διαβάστε...

Game BET & match

    Πληρώνει η 8αδα
    Οι Top 3 τενίστες του ATP World Tour μπαίνουν στην Παρασκευή στο Centrale court για τα προημιτελικά του Internazionali BNL dʼItalia. Έξι από τους εφτά πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης και η μεγάλη ..
    Διαβάστε...

Advertorial

    Το τένις στην OTE TV
    Που παίζουν οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ και όλα τα μεγάλα ονόματα του τένις; Μα φυσικά στην ΟΤΕ TV! Απόλαυσε αποκλειστικά  και σε high definition, τα σημαντικότερα τουρνουά από τις μεγαλύτερες ..
    Διαβάστε...